Nuffnang Ads

Monday, June 27, 2011

Entry Rojak2

OMG, dh lame takk update blog ni.. mane janji2 manis  nk update blog tiap 2 hari, mane janji2 madu nakk hias blog lawa2 huhuuhuhu.. memang takk kesempatan nakkk update blog ni.. Seyes, saye sangat sibuk dengan kerja2 saye bulan ni. Maklum la nk closing account this month. Lak tu, bulan ni saye last bekerja kt sini, InsyaAllah, bulan july ni start kt company baru. 

Eh2, company baru ke? Nk benti kerja? Cer Citer Cer Citer.. Alhamdullilah,dapat kerja baru. Kerja still same bidang akaun arr pe lagi.. cume gaji lg masyuk  + tanggungjawab lg besar arrr..Doa2kn moga saye dapat adapt  kt new environment.. nerves gak ni . Wah , bukan kemaian lagi semangat nakkk kerja kat tempat tu.hehehe.. Semangat nakkk membeli belah beli handbag n kasut.. Harus ke?  Pompuan, cam aku ni de wet lebeh ckit je pantang arrr, mesti nk beli baju  arrr, beg arrr. kasut arrr.. tudung arrr..nk beli bla..bla..bla.. nk lagi2 bile kt tempt bru, so mesti semua baru.. :)



Amboi2, ade mase lak ko nk membeli belah  tu.. hehehe.. ala, online je sudah, skang macam2 ade kt tenet tu.. diri sendiri pon jual handbag online  :D 
Jom2 korang2 sume shopping online kt sini >> Feminista Online Boutique << pasti puas hati :)
Bukan je de handbag, tp FOB juge menjual baju2 korea. meh rrr usha2 page FOB kt FB..
Promote ckit ni alang2 wat entry.. kata  entry rojak2 :P

Pade yang order bakul mahupon yang nakk tengok sample bakul surat khabar tu, wat mase skang ni saye sedang sibuk, mintakk maaf banyak2 sebab lmbat ckit okey.. Harap anda sume sabar menunggu.. saye n akak saye sedang berusaha membuat bakul2 tersebut.. wah nk patah pinggang saye mengulung kertas surat khabar.. I need KOYOK huhuhu


Monday, May 30, 2011

Miss him so much! Al-Fatehah

Rase sayu je hati ni nak post entry ni. Terbayang2 wajah insan yang saye sayang. I miss him so much. 
>> Tangggal 21hb Mei 2011, Sabtu, Jam 11.45 bertempat di hospital selayang<< Ayah telah menghembuskan nafas terakhir beliau. Al-fatehah. semoga arwah ayah, Baharun Bin Selamat di tempat kn digolongan orang2 yang dicintaiNya. Jasa ayah membesarkan saye akan saye sematkn didalam hati ni.

Mood : SEDIH ++ RINDU

Wednesday, May 4, 2011

Update : Feminista Online Boutique

Elloo there! Assalammualaikum sume. just nakkk update , jenguk2 la kedai online saye di FB, search je Feminista Online Boutique 

Sekarang de wat promotion sehingga 8 May ni.. beli dua (2) barang dalam mane2 album 10 &11 ( boleh campur ) boleh dapat 10% discount.. FREE POSTAGE lagik.

Saye juge de wat album beli 3pcs hanya RM100 je.. FREE POSTAGE lagik.
Cepat2, jenguk2 la FOB.. mane tau hati berkenan nk belikn tuk diri sendiri ke. tuk wife ke.. yang penting tuk wanita sahaja ye.. yang lelaki jangan lak mengatal beli tuk pakai sendiri lak

P/S : takk sempat lg nak wat blog tuk FOB. :)

Wednesday, April 20, 2011

Snickers Hungerlings Attack

Jom kite layan game ni, Snickers Hungerlings Attack . Senang je men game ni.. Takk perlu memerah otak tuk bermain game ni.. Dulu de join game snickers gak. Jadik arr dapat adiah saguhati, 4 tiket free tengok wayang. Jimat gak duit kalo 1 tiket wayang RM10.00 , takk ke 4 tiket persamaan RM40.00.. Kali ni adiah dier best gakk..

Grand Prize : 3 X PS3
2nd Prize -  3 X HP Mini
3rd  Prize - 9 X Casio G-Shock  Watches



Untuk Malaysia, contest period until 15 may 2011.. Jom pe lg! Pakat ramai2 kite men game ni..

Tuesday, April 19, 2011

8 April Yang Bermakna :)

Agak terlewat nak post citer pada 8 April  yang hampir 2 weeks berlalu.. Tapi still gak nak berkongsi citer yang best dan bermakna dalam hidup saya ni.. Ye! 8 April ialah hari dimana saya dilahirkan didunia ini dan pada tahun ini adalah yang pertama kali saya menyambut bersame orang tersayang sebagai sepasang suami isteri yang berkasih kasih seperti kekasih yang sedang bercinta.. ~kalau dah berkasih mesti lah sedang bercinta..^-^

Pada hari kejadian, masing2 sibuk berkerja..Walaupon sibuk, en hubby tetap call / message setiap sejam and wish besday kat saye ~ suke sangat2~ . Jam menunjukan pukul 6.00ptg ( macam nak tulis novel lak hehehe ), saye melihat ke luar office, eh eh eh.. En hubby dah sampai untuk menjemput saye pulang ke rumah.. Dalam hati de bunga2 yang mekar sebab malam sebelum itu en hubby berkata nak celebrate birthday  di luar.. Cepat2 kemas ape2 yang patut dan turun menuju ke kereta en hubby.. Baru je masuk dalam kereta, en hubby berkata kene keja mlm ni. Huh! Terasa sedikit hampa gak arrr..

So, kitorang just makan di tempat biase je. Nak cepat sebab en hubby kene masuk keje balik.. Sebelum gi makan kami pergi berjumpa seseorang, nak sign agreement.. Jeng3x, adiah yang bermakna tuk diri sendiri, sekaligus azam  yang tersenarai dalam tahun ini tercapai :) Tak sangka, one of my wish  dapat mase besday saye.. Tahniah tuk diri sendiri :D  Nak tau pe dier takk???? Tungguuu entry yang akan datang, will upload pic later :)
.
.
.

Takkan gi makan je kot? Takkpe, saye memahami kesibukan dier.. Cukuplah sekadar ucapan yang bermakna dari en hubby.Bagi saye takk perlu lah hadiah berbagai asalkan en hubby mengingati hari yang bermakna  ini.
.
.
.
Malam tu , saye pon layan arrr citer2 yang de kt TV bersame Cuk2 kesayangan en hubby.. Naseb baek Cuk2 de wat teman saye walaupon kadang2 kenakalan dier cukup menguji kesabaran.. Mane takk nyer, abes wire charge handphone di gigit2 sampai takkk leh gune lagi.. 

Ntah bile mase lak saye tetido kt sofa, terjaga sebab bunyi handphone.. Dah kul 12.15 mlm rupe nyer.. En hubby call, suh bukak pintu sebab kunci tertinggal..  Dengan muke yang mamai, ala2 comel saye pon bukak pintu.. Sangat surprise sebab en hubby sedang berdiri sambil memegang kek dan terdapat sebatang lilin yang menyala.. rase nk jerit lak malam2 sebab sangat terharu en hubby menyanyikan lagu hepi besday. Thanks sangat2 en hubby, kalo en hubby bace entry ni, ayg nk cakp ayang syg b :)
Dan lagi terharu,en hubby sempat lg belikan jam tangan sepasang ngan dier :) Sangat suke:D
..
Sekian, laporan hari yang bermakna dalam hidup saye :)
8 April 2011 - Semoga menambahkan lagi kasih sayang antara kami.. 
.....

Thursday, April 7, 2011

Durian Raja Buah :)

Sangat teruja menonton 360 di TV3 malam tadi..
Citer pasal buah durian.. ohh cukup membuat air liur hampir meleleh keluar di celah2 tepi bibir :)
takk sempat pon citer pasal buah durian tu abes, dengan suara manje berkate pada en hubby,  
"B, sedapnyer buah durian tu. I ter'mengidam la nk makan.
B gi la beli kt depan tu, de org jual.. "
Padahal selalu balik  keje nampak je orang jual buah durian takk pernah nye heran.
Bila tengok kt tv ohhh membuat saye teringin menikmati buah  durian yang kuning seperti kunyit tu..


Buah durian yang di google.. 

En hubby memang takk akan mengecewakan  permintaan wife tersayang dier  ni. Cepat2 dier amik kunci kereta nak gi beli durian..
YESSSSS.. menjerit keriangan ~ dalam hati je arrr ~
 Thanks en hubby.. Sayang b sangat2 :)
Durian musang king sebijik dan Durain D24 sebijik
Perghhhh, mahal siot! RM30.00
tapi yang penting memang sedap.. terbaek dr ladang arrr

Dan pagi ni, perut saye saket..
Terlebeh makan durian sudahhhhh


P/s : Saye makan buah durian sahaja, tapi tempoyak memang saye takkk boleh nak makan. Rase len macam :)


Wednesday, April 6, 2011

FEMINISTA ONLINE BOUTIQUE

Assalammualaikum semua

Maaf, dah lame saye takk update blog ni.. kesian betulll.. 
Mase amat terhad.. takk terkejar kejarr saye.. 
Alangkah indah nye jike masa bolehh menunggu kite..
 Pasti saye akan update  blog tiap hari  :)

Banyak story-morey nk citer ngan you all..
You all nakk tau takk sebab pe saye sangat sibukkk?
Ye, skang saye sedang mengusahakn boutique secara online di facebook..


FEMINISTA ONLINE BOUTIQUE
atau singkatan nyer FOB
You all support saye k, tolong2 arr CLIK LIKE page tu. 
Search je Feminista Online Boutique kt facebbok..
InsyaAllah , keluar la page tu.
Takk pon , you all click kt link ni k..
Nak lg senang dan mudah, click je facebook badge tu..sebelah kanan  :)

Alhamdulillah, sambutan amat mengalakkan.. 
Banyak saye terima order dan setakat ni semua berjalan dengan lancar..
 ohh ye, lupe lak! FOB ni saye usahakan bersama teman saye semasa belajar di UiTM dulu.
FOB menjual baju2 dan beg2 yang sangat2 chantek dan the latest fashion      ( puji product sediri lak )
Sure korang semua teruja nakk beli punyerrrr ^-^

NAK LAGI TERUJA???
sile2 la click kt page :)



p/s : Sedang mencuri mase tuk membuat blog FOB.. nantikn kemunculan blog tu k ")


Thursday, February 24, 2011

My Bling2


Assalammualaikum semua..
Lama yaya takk update story kt blog ni.. 
Sori sangat2 sebab dah melupakan janji2 untuk men'update blog sekerap yang mungkin..eh eh eh! bukan melupakan, cuma mase yang menghalang diri untuk update story kt blog.. 

Banyak citer nk share ngn korang sume..
Antara nyer ialah hajat 2011 dah de yang dapat.. Ye, bling2 dah dpt dah.. 
Suke sangat2 tapi takkde ler besar cam rantai basikal.. Tu lom ade kemampuan lagi 
Dapat rantai ni  pon setelah merajuk ngan en hubby hehehehe.. 

  Ye, kalo dah de rantai, mesti nak de loket kan??
Alhamdullillah, semasa majlis perkahwinan, seorang sahabat saye & en hubby telah menghadiahkan sebentuk loket emas.. Cantikk! Dan bile dipadankan dgn rantai saye, Wow! saye amat suke kan nyer..
Thanks to Janice :D

Wednesday, February 2, 2011

Accept me!

Facebook ;

Msg : Accept me! 
Me :  Sori! Takk Kenal.. can't accept
Msg : Accept me!!
Me : Will block. salam

Giler psycho mamat ni. memaksa dan paksaan . Dah aku tak nak accept as my pren dah arrr.. Nak paksa 2 lak.. Dah aku xkenal ko.. Suke hati aku ler nak accept ke takk..  Bile aku tgk info dah memang aku takk kenal, letak gambar pon yang bukan2.. Dah tentu arr aku Tak Nak accept.. Adesss! ade jugak manusia yang kat luar sana macam ni.. -____-

ReJecTeD!

Bagi aku arr, biar arr FB tu wat private.. Jangan sesuka hati accept people yang takk dikenali as a frenz...sebab.. aku dh pernah kene dah.. Fb dijadikan bahan tuk memalukan, meluahkan kerasaan ketidakkan puassan hati yang senang2 boleh di baca oleh kawan2 yang lain..walau hakikat nyer takk de bende pon.. hanya orang2 yang takk mature je tulis cam tu.. sedey bile kenang balik walaupon ia bukan salah kite.. :(

Eh2, korang2, anda2 , para blogger sekalian, jangan lak korang takk lawat blog aku lak nanti and takk nak jadik follower lak disebabkn entry ni.. Takk takk Takk! Entry ni khas tuk orang2 psycho kt fb aku je.. Tak de kene mengena nagn korang.. lepas korang baca entry ni jgn lupe tinggal kn jejak anda sekalian ye.. :








Happy Chinese New Year :)


Happy Chinese New Year to all who’re celebrating the new Year of the Rabbit soon. Office aku dah penuh ngan limau.. Thanks pada suppliers yang bagi limau.. Tu pon setelah aku pakse dorangg bawak limau kalo nak amik cek.. hehehe.. Kalo takk jangan harap aku bagi cek dorang leh takkk? Boleh je sebab aku dah wat.. jahat takk aku??? Mane de jahat, aku wat demi kebaikan company aku, iye arr,kalo aku takk mintak limau tu dah sah2 silap hari bulan cume dapat 5-8 kotak je.. mane cukup.. dah ler manusia2 kat kilang aku kuat makan, pantang  nampak makanan, sumer dorang bedal, licin tiada kesan dan takk dapat dikesan..


 Limau yang menjadik kegilaan budak2 opis ku. 


Mari ramai2 kite layan tarian naga sempena CNY ni.. Kite kan 1 Malaysia.

Cheongsam Chinese traditional dress.Merah lagi tu!

Year of Rabbit :)

 Mood cuti dah tiba.. Takk sabar nak cuti.. pade yang takk sambut CNY, pe plan korang cuti ni? Mesti ramai yang balik kampung kann?? Sok rase cam gi berkelah lak.. lame tak pergi berkelahh, nak ajak en hubby arrr.ermmm tapi cam takk je, hujan rahmat turun. Weekend nak gi johor, member kahwin. Dear Nurul@ apizz, i'm coming, wait for me to tepung tawarrrr..

Friday, January 28, 2011

Hangin aku!

Benci tul arrr! Pagi2 dah wat aku hangin satu badan.
 Cakap putar belit.. Dah terang2 ko salah, ngaku je arrrr..
 Masih mau tegak benang yang basah kah???
Masih mau sembunyi tangan and talk2  macam ko takk bersalah dan buat muka takk bersalah...  what the h***!

Pagi jumaat yang mulia ni,
disebabkan ko sorang yang wat hal, wat aku hilang mood, wat aku hangin, 
So budak2 lain kene tempias ngan hot temperature aku yang naik mendadak
Baru korang tau bile Pn Yaya mengamuk cam ner..
Ade sesape lagi yang nak kene amukkan aku ni???

p/s :  Tulis entry ni coz nak hilangkan panas dalam hati

Wednesday, January 26, 2011

Cantik takk?? Cepat Cakap Cantikk

Aku baru je letak image kat header blog aku.. 
cantik takk??? cepat anguk pale anda and say; cantikkkk
Penat tau takk nak buat.. nak edit picture tu bagi aku puas hati, bukan nak bagi korang puas hati erk..

Ermm, bile tengok balik cam poyo pon ade..
Budget cun ler letak gambar kawen
makeup tebal2 dengan harapan korang yang tengok blog aku say:
cun siot!
Apa pendapatan korang???


Aku takk de arr terer nak edit2 gambar ni..
software nak edit pon takk ade 
Ade sesape yang baek hati nakk buatkn image header tuk blog aku takkk???
Ye arr, aku baru lagi dalam dunia berbloging ni
Banyak bende takk tahu..
Kalau de otai2 yang bace blog ni, nak tegur di persilakan dan dialu2kan :P

Cuk2.. Kesayangan En Hubby

Mengantuk giler tahap gaban. Rase cam nak hantuk2 pale ni kat dinding, pastu sekang mata ni  ngn pensil kontot atas meja  ni.. huarghhhhh... malam tadi tidur rumah mak mertua.. Mak baru keluar dari hospital disebabkan keracunan makanan.. Sebagai menantu yang baek, eceh2 puji diri sendiri lak, dengan baek hati dan rela hati nyer aku jaga mak.. ye arrr, siang dah gi keje, so malam turn aku lak jaga.. Tanda kasih sorang menantu pada mak mertua nyer. Sayang Mak, cepat 2 sembuh ye.. En Hubby lak kene hantar dan jaga adik dier lak a.k.a ijam kat hospital, dia pon same case cam mak. 

Sampai rumah jam dah menunjukkan pukul 6.30pagi.. bukan pukul orang ye pagi2.. Ingat kiteorang giler ke nak pukul orang pagi2?? Baru nak jejak kaki masuk ke villa indah aku, terdengar  lak suara cuk2.. meow..meow..
Aduh! cuk2 ni, tau2 je aku baru balik nak bukak pintu.. Lapar ler tu.. Cuk2 pe lagi ngan ligat nyer, mengade2 nyer menyambut kepulangan ku.. Rimas aku! dah arr aku ngantuk..

Dah siap2 nak gi keje, cuk2 wat hal.. wawawawa... cam nak nangis je rase.. boleh lak dier kencing dah paling best membuang air besar aka berak kat toilet bilik aku.. rase cam nak jentik2 je telinga cuk2..cam nak campak je dari tingkat atas ni..naseb baek dier  membuang kat dalam toilet. 

Dengan lemah lembut dan dengan harapan yang tinggi

Me: B, sape yang bawak cuk2 masuk, b kan? so b kene basuh erk.. 
B : ........... ( senyap je takk de jawapan)


hehehehe, aku dh dengar bunyi air.. Yay! En hubby gi basuh.. Tq my b luv u muahhhh
Cuk2, pas ni jangan harap nak masuk bilik erk.. :D

Tuesday, January 25, 2011

Takk Nakk Pada Soya

Kongsi bahan bacaan dari facebook.. 






Nabi SAW mengamalkan pemakanan sunnah seperti kurma, kismis dll. Tetapi kita telah dipalingkan daripada pemakanan sunnah oleh golongan tertentu sehingga yg baik tidak diambil, sebaliknya kita disogokkan oleh musuh Islam dengan matlamat untuk melariskan barangan mereka.

Kita selalu digambar-gemburkan dengan kandungan dan kebaikan soya yang mengandungi nutrien penting dan protein, tapi kali ni saya nak kongsi sebaliknya. 

Hakikatnya, soya sebenarnya mengandungi kandungan bahan kimia yang berbahaya. Terutama sekali untuk kaum wanita. 

Antara keburukan kacang soya yang dapat saya simpulkan dari pembacaan saya:

Meningkatkan risiko penyakit barah payudara (breast cancer) di kalangan wanita.

Berupaya mempengaruhi dan melembapkan minda/otak.
Punca kepada proses pertumbuhan luar biasa untuk bayi dalam kandungan dan kanak-kanak.

Kajian menunjukkan kacang soya mengandungi satu bahan kimia yang menyerupai hormon estrogen (yakni hormon wanita). Bahan kimia ini jika diambil berlebihan mampu mengubah perkembangan seksual / sexual development (mungkin mempengaruhi kejantinaan seseorang-kelembutan??).

FAKTA: 2 gelas susu soya sehari, dalam masa sebulan, adalah cukup untuk mengubah masa kitaran haid wanita!

Kacang soya mengandungi satu susunan fotokimia (1) yang mengagumkan, dan susunan yang paling menarik ialah satu chemical bernama isoflavone (2).

(1 : komponen yang aktif secara biologi yang terhasil dari tumbuh-tumbuhan.)

(2 : komponen / sebatian kimia yang dikaji dapat melegakan symptom menopous, mengelak kanser, memperlahankan kadar osteoporosis dan mengurangkan risiko penyakit jantung.)

Walaubagaimanapon, kandungan isoflavone ni bukan senang-senang dapat diekstrak dari kacang soya. Hanya selepas menjalani proses penapaian (fermentation) yang lengkap, barulah dapat menghasilkan isoflavone, yang dapat dihadam dengan sempurna dalam sistem penghadaman manusia. Dalam erti kata lain, kacang soya yang tidak menjalani proses penapaian sempurna, mempunyai kurang kandungan isoflavone dan tidak sesuai untuk diminum.

Kacang soya juga mengandungi perencat enzim yang menghalang penyerapan tripsin dan enzim lain yang diperlukan tubuh untuk proses penghadaman. Proses memasak yang biasa tak mampu nak mendeaktifkan erencat enzim ini. Keadaan ini sangat berbahaya kerana boleh menyebabkan gastric, kekurangan protein dan asid amino.

Secara semulajadinya, semua kekacang mempunyai satu bahan kimia bernama phytic acid (3) yang merupakan satu bahan anti-nutrien. Begitu juga dengan kacang soya. Malah, kandungan bahan ini dalam kacang soya adalah lebih berbanding kekacang lain.

(3 : phytic acid mampu menghalang penyerapan mineral tertentu seperti magnesium, kalsium, zat besi dan zink. Laporan perubatan menunjukkan penduduk Negara Dunia Ketiga yang banyak mengambil kacang soya, mempunyai kekurangan mineral-mineral tersebut dalam badan.)

Kacang soya juga mengandungi bahan kimia hemagluttinin (4) dan perencat tripsin yang merencatkan pertumbuhan manusia (di peringkat kanak-kanak). Bahan ini dapat di deaktifkan dengan proses penapaian. Antara produk dari kacang soya yang menjalani proses penapaian ialah tempe .

(4 : link hemaggluttin ini lah yang membentuk jaringan virus H1N1 dan sekuel-sekuel nya)

Tapi, bagi sesetengah produk soya, contoh air soya dan tofu, sebatian perencat ini masih wujud, walaupun sedikit.

Keadaan ini juga bukan satu berita baik untuk kanak-kanak yang mengambil susu berasakan soya. Sesetengah ibu bapa menggantikan susu tepung (susu lembu) dengan susu berasaskan soya, tapi ia bukanlah sebaik yang disangka.

Menurut Dr Jill Shneider, Prof Madya Sains & Biologi di Lehigh University, Betlehem, Pensylvania, bayi yang alergik kepada susu lembu tapi diberi susu berasaskan soya merupakan satu keadaan yang berbahaya.

Satu kajian makmal dibuat ke atas tikus putih menunjukkan isoflavone yang bertindak sebagai hormone estrogen dalam kacang soya mampu mempercepatkan proses tumbesaran tikus makmal.

Chemical ni kurang baik untuk bayi kerana ia bertindak seperti estrogen yang mengawal pertumbuhan lelaki dan wanita dewasa. Senang cakap, seolah-olah menggalakkan ia bayi membesar lebih cepat dari kadar yang sepatutnya.

FAKTA: Dikatakan, bayi yang diberi minum susu berasaskan soya menghadam phytoestrogen dari kacang soya, seolah-olah bayi tersebut menerima 5 biji pil perancang dalam sehari! Pergh!

FAKTA: Pada 1991, penyelidik Jepun melaporkan bahawa penggunaan soya serendah 30 gram sehari atau 2 sudu makan, untuk sebulan, boleh menyumbang kepada peningkatan hormone tiroid, yang menyebabkan kanser tiroid.

Oleh itu kembalilah kepada pemakanan sunnah melibatkan jenis makanan dan cara pemakanan.

MENJANA KESIHATAN MENGIKUT SUNNAH SEBELUM TERLAMBAT


Tulisan asal: Ustaz Hashim Al-Maranji

Fasha & Jejai Sah Putus.

Wow, terkejut hari ni bile baca metro, muka depan lagi.. Jejai & Fasha dah putus.. Bercinta bagai nak rak, akhirnya putus gak. Pelamin anganku musnah!.Sebenarnya aku bukan arr peminat fasha bukan juga pembenci fasha..cume aku suke mengikuti perkembangan dorang hehehe..Sampi bila mampu bertahan...



Dia (Nora Danish) tidak pernah masuk campur urusan peribadi saya. Apa yang berlaku antara saya dan Fasha sehingga menyebabkan kami berpisah tiada kena mengena dengan orang lain,” katanya menerusi e-mel yang dihantar kepada wartawan Harian Metro, semalam.
Kenyataan Jejai itu sekali gus menamatkan teka-teki yang sebelum ini dicetuskan Fasha atau nama sebenarnya Nur Fasha Sandha Hassan, 27, apabila berkata hanya dia dan Jejai yang tahu mengenai status terkini perhubungan cinta mereka.
Kiriman e-mel Jejai itu juga secara tidak langsung membersihkan nama Nora atau nama sebenarnya Nora Danish Mohd Hanif, 29, yang sebelum ini didakwa menggunakan keluarga bekas mentuanya untuk memutuskan hubungan Jejai dan Fasha.
Kredit to Metro :)


Bagi aku fasha pon macam perempuam lain , yang nakk kan kebahagian dalam setiap perhubungan.. Mungkin sebelum ini dia menafikan sebab nak perbaiki hubungan ngan jejai.. Alih2 jejai wat statement cam tu.. Dalam hal ni takkk de sape yang salah.. Moga ketiga tiga mereka ni mendapat kebahagian masing2..

To fasha : Bukak buku baru lorrrr.. Jangan sedih2..Jadikan ikhtibar 
What goes around comes around


Friday, January 21, 2011

Nyum..nyum.. cedap..

Nyum3x.. cedapp..
Dah lama takk gi makan bende alah ni
recall balik last makan kat sini  masa manager belanja, adalah gak 2 tahun lepas..cikit punyer lame...


Tengah tunggu amoi2 comel datang amik order kami :)


Lama lak tunggu order kami sampai.. takk pe takkpe.. kami faham, ramai orang sangat..
maklum ler hari cuti..saye je keje :(


Makanan dah sampai :)

Malas nak tulis banyak2, saye makan di sini
---------



p/s : En Hubby cakap menu cam nasi ayam, cume ayam besar, sos dier sedap dan ade tambahan cam muffin
betul gak.. patut arrr dah lame aku tak gi makan kat sini  T_T



Wednesday, January 19, 2011

Hati yang Sedih :(


Esok cuti umum sempena menyambut Thaipusam..
Malang nyer.. saye kene bekerja..
huhuhuhu sedih2..
Baru puji boss dalam entry sebelum ni..
Tapi kali ni saye nak cakap..
BosS Kejammm! ( leh takk?)


Kepada yang bercuti esok, saye ucapkan selamat bercuti..
Luangkan masa cuti korang dengan berfaedah ye macam cuci tandas rumah korang tu ke, bermain game kegemaran korang sampai lebam mata, membawa keluarga korang pergi ber'picnic' ke dan macam lagi arrr aktiviti yang korang rase nakk buat..


Kepada yang TidaK bercuti macam saye ni, mari kita bekerja bersungguh2 memacu ekonomi negara :)
Diharapkn dengan tenaga yang kita curah esok mendapat perhatian para2 boss di malaysia ni.. 
Iye arr, mase ni la kita nk tunjukk kerajinan kita 


Kepada hati yang sedih
takk pe, pujuk la hati dengan kata2 ni:
Esok en hubby cuti, 
tapi puan wife bekerja..
jadi... en hubby kene settlekan pekerjaan di rumah..
membasuh baju & pinggan, mengemas rumah, membersihkan aquarium,
dan yang paling penting
-----> MeMaSaK
Yay! 


Thanks Bosssss :)

 Terima Kasih Bosss.. 
Ingat gak bos kat saye erk.. Iyeler satu2 nyer bunga kat kilang ni.. Mane takk ingat ye. 
Pade kumbang2 yang bersepah kat kilang ni, tolong jangan iri hati dan jangan nak cuba2 amik dan beri pada makwe2 / isteri anda.. 


 Okey2.. Awak semua jangan salah sangka ye.. 
Saya takk de dan takk akan ade skandal ngan boss saye..
Mau kene pancung kah ngn En Hubby???


Suke sangat ngan oleh-oleh yang boss bagi ni... Feberet  saye ni.
Oleh-oleh yang boss saye belikan semasa beliau outstation di Indonesia..
Wah! sungguh baik hati boss saye ni.. Pemurah juge rupanya beliau ni. 
ade sesape yang nak jadik calon bini no.2??? hehehehe
kalo anda berani boleh dapatkn borang pada saye..
Nak antar borang kat mane?? hehhee 
Sile hantar borang yang sudah lengkap pada bini no.1  T_T


Creamy Raspberry -  Anthon Berg


Tadaaaa! ni ler oleh-oleh yang saya maksudkan tu.
Hek Eleh! Coklat je ke?? ingat kan pe mende..
Huk..huk..huk.. Sekali tengok tag harga cuma beli kat airport je laaa...
Mahal gak arrr RM 36.90

Ade aku kisah  boss beli  kat mane and bape harge??
Ape yang penting
 ~kerjasama! worderpet wonder pet kami  datang, membantu bila dalam kesusahan~
 Boss belikan tuk aku sorang je hehehe..
budak2 opis sile menjelezkan diri anda ^-^

p/s : Pandai boss belikan febret saye hehehe.. Bodek nakk lebehhh :D

Cinta Sempurna - Yuna ♥

Jom layan lagu Cinta Sempurna.. Hilangkan kekecewaan AJL 25
Yuna.. Yuna.. Yuna...



Aku manusia lemah
Selalu terjatuh
Berbeda aku darimu
Kau berdiri teguh
Aku serba tiada
Aku kekurangan
Dan bila kau tiba aku hilang dari kewujudan

Sempurnanya sifatmu
Telusnya hatimu
Jujurnya niatmu
Tingginya kesabaranmu
Lepaskanlah diriku
Kerna aku
Tak mampu tuk menanggung sebuah cinta sempurna
Darimu
Darimu ohhh
Darimu ohhhh

Bukan aku tak pernah
Mengerti dirimu
Ku sanjung setiap kata cinta kau berikan aku
Hilangkan rasa itu
Akhirkankan semua
Dan bila kau sedar
Aku hilang dari kewujudan
Ohhh

Sempurnanya sifatmu
Telusnya hatimu
Jujurnya niatmu
Tingginya kesabaranmu
Lepaskanlah diriku
Kerna aku
Tak mampu tuk menanggung sebuah cinta sempurna darimu
Darimu ohhh
Darimu ohhhh

Tuesday, January 18, 2011

Duplicate Pelakon Sinetron

Minggu lepas  i pakai tudung syiria.. Ala tudung dua lapis tu, yang anak tudung pakai melekat kt dahi tu.. Actually, i dah lama beli tudung ni, tapi takk kesampaian hajat nakk pakai.. sebabbbb.. muka i kan bulat, so cam takk sesuai lerrr pakai tudung style ni. Eh eh muka i bulat ke?? Seperasaan i selama ni muka i ni macam bujur sireh, ala2 model.. Amik baldi dan sile memuntahkn diri anda ye.. Alih2 mase make-up kahwin, mak andam  i  cakap bentuk muka i spesis sejenis bulat ..o0hhh tidakk!!!!


Comel takk?? Comell takk?.. cepat cakap comel.. paksaan!
penat tau nak bagi anak tudung jangan melekat kat dahi :P


Muka polos suci without makeup gi keje..

En hubby kata muka i macam indon bila pakai tudung cam ni.. Hammpehh tul en hubby ni.. I dengan muka ala2 pelakon sinetron, pon gi keje.. Alangkah  tidakk selesa sungguh di tempat kerja, kata2 en hubby asyik terngiang2 kat cuping telinga.. Pe lagi, rase cam tiap jam, minit, saat, asyik nakk membelek muka kat cermin.. Rase takk puas hati lak..
.
.
.

Dengan rase malu2, i pon bertanya ler kt mamat tempat kerja i ni..
.
.
.
.
.
Me : Wey! okey takk aku pakai tudung ni??
Mamat : 0key je...
Me: Betul2 arr, hubby aku cakap muka aku cam indon wey..
Mamat : Memang pon hahahaha......
.
.
.
.
.
.
Moral of the story :  Dengar ler pandangan husband anda..
.
.
.
.
Sumpah Sungguh! I dah takkk nak pakai tudung melekat kt dahi ni..
Dengan rela hati, i nakk sedekah tudung ni kat akak i..
 tu pon kalo dier hingin ler..
kalo takkk, simpan cukup tahun buat kain lap meja..or
tunggu hingga bentuk muka jadikk bujur lerr


Wednesday, January 12, 2011

Jangan Tertipu.. Kau Ken Cing

Belek2  fb tadi, terjumpe gambar ni .. hehehehe.. Awas kepada anda sume yang ingin menaiki teksi.. Jangan tertipu ye..Kau Ken Cing!


p/s : ini hanya sesaje je..takkk de unsur2 perkauman :)

Snow On The Sahara - Anggun




Only tell me that you still want me here 
When you wander off out there 
To those hills of dust and hard winds that blow 
In that dry white ocean alone Lost out in the desert 
You are lost out in the desert 
But to stand with you in a ring of fire 
I'll forget the days gone by 
I'll protect your body and guard your soul 
From mirages in your sight Lost out in the desert 

If your hopes scatter like the dust across your track 
I'll be the moon that shines on your path 
The sun may blind our eyes, I'll pray the skies above 
For snow to fall on the Sahara 
If that's the only place where you can leave your doubts 
I'll hold you up and be your way out 
And if we burn away, 
I'll pray the skies above for snow to fall on the Sahara 

Just a wish and I will cover your shoulders 
With veils of silk and gold 
When the shadows come and darken your heart 
Leaving you with regrets so cold Lost out in the desert 

If your hopes scatter like the dust across your track 
I'll be the moon that shines on your path 
The sun may blind our eyes, I'll pray the skies above 
For snow to fall on the Sahara 
If that's the only place where you can leave your doubts 
I'll hold you up and be your way out 
And if we burn away, 
I'll pray the skies above for snow to fall on the Sahara

p/s : suke sangat2 lagu ni..

Tuesday, January 11, 2011

Mari Layan Sang Kancil :D

Sesapa yang lahir tahun 80an mesti  ingat citer ni.. Masa kecik2 dulu aku suke sangat bile de kuar lambang harimau filem negara tu.. Jom kite layan citer ni.. 

Hikayat Sang Kancil dan Buaya
Antara ayat2yang aku suke; takk de displin punye buaya..1,2, 3 lekuk, jantan betina aku ketuk..

Hikayat Sang Kancil dan Monyet
Jangan Monyet.. jangan..

Avon Voices


Jom perempuan2 wanita2 gadis2 kite pakat ramai2 sertai Sesi Ujibakat Avon Voices di Stesen Sentral Kuala Lumpur pada hari Ahad, 16 Januari 2011. Sesi ujibakat nyanyian ini terbuka kepada wanita di ingatkan wanita sahaja warganegara Malaysia dan mesti ler  berumur 18 tahun ke atas. 18 tahun ke bawah sile buat muka sedih pastu meraung kuat2 sebab takk dapat nak join.. Jangan gundah gulana kalau suara anda tak sedap sebab setiap peserta akan menerima hadiah penyertaan daripada Avon, best takkk best takkk best takkk masuk penyertaan je dapat hadiah..

50 finalis akan menerima hamper produk Avon bernilai RM200 setiap seorang. Finalis yang terpilih- kira suara yang paling sedap arrr -akan berpeluang untuk bertanding di pusingan global. Seandainya berjaya, mereka akan berpeluang melawat HongKong, dan seterusnya ke pusingan akhir global di New York untuk merebut kontrak rakaman Album di USA.

Aktiviti aktiviti menarik seperi make over, analisis kulit dan cabutan bertuah juga turut diadakan. Anda juga dapat bertemu dengan juri – juri selebriti yang terdiri daripada penyanyi dan pelakon terkenal seperti , Alyah, Soo Wincci, Linda Jasmine dan Marsha Londoh


Jangan lupa ! 16hb Januari, jam 10pagi di Stesen Sentral Kuala Lumpur. Nak tahu lebih lanjut, sila hubungan talian bebas Avon di 1800-22-2866 atau layari www.my.avon.com

Friday, January 7, 2011

Bapak ku En Baharun

En Baharun sudah berumur 67tahun,  beliau seorang yang penyayang dan kuat bekerja.. Mempunyai 2 orang anak lelaki dan 4 orang anak perempuan hasil dari perkahwinan bersama Jemaah Bt Lahim.. Zaman kanak-kanak hidup dalam kesusahan,beliau adalah anak tunggal @ takk de adik beradik..

Bersama ayah tersayang ketika hari bahagia :)

Bapak ku En Baharun adalah entri khas untuk ayah saya.. Sungguh, saya memang menyayangi ayah saya, beliau banyak mengajar saya erti kehidupan. Beliau menjadi inspirasi ketika saya dalam kesusahan dan kejayaan.

 Teringat zaman kanak2 riang dan duka saya, beliau yang mengajar saya membaca, mengikat rambut saya di pagi hari, menghantar dan menjemput saya disekolah, menjaga saya ketika tidak sihat..menghadiahkan saya basikal ketika saya berjaya mendapat kedudukan no1 didalam kelas dan takk kurang juga memarahi +++ merotan saya ketika saya nakal tidakkkk mendengat kata2 beliau..

P/s : Ketika entri ini ditulis, beliau masih  berada dihospital.. Semoga beliau cepat sembuh dan dipanjangkan umur... amin.. luv u dad